Unik samverkan driver utveckling i Väst!
Högskolan Väst och de 14 kommunerna i Fyrbodal har nyligen etablerat samverkansarenan Kommunakademin Väst – en nationellt unik struktur med så många kommuner involverade i avtalad samverkan om utbildning, forskning och utveckling med en högskola.

Kommunakademin Väst bidrar till en god samhällsutveckling i regionen och stärker kvaliteten i utbildning och forskning vid Högskolan Väst. Fokus i arbetet anknyter väl till Västra Götalandsregionens tillväxtstrategi VG2020 och Fyrbodals därtill kopplade genomförandeplan, liksom till Högskolan Västs styrkeområden.

Vi söker dig som har kunskap, engagemang och en genuin vilja att bidra till samhällsutveckling i Fyrbodal!

Uppdraget
Som verksamhetsledare ansvarar du för att leda och utveckla Kommunakademin Väst. En viktig del av uppdraget är att du driver utveckling och skapar kontaktytor för att sammanföra akademin och kommunerna. Du är föredragande i styrgruppen och biträder ordförande med underlag till möten och beslut. Uppdraget innebär även att du tar fram förslag till verksamhetsplan och budget för kommunakademins verksamhet.

Du ansvarar för att verksamheten bedrivs effektivt och i enlighet med gällande avtal och regelverk. I uppdraget ingår även att lämna rapporter, underlag och andra redovisningar som följer av avtal eller beslut i styrgruppen. Även andra relevanta arbetsuppgifter kan förekomma.

Förväntningar
Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning och erfarenhet av arbete antingen inom högskole- eller kommunsektorn. Det är meriterande om du har erfarenhet från båda. Du har verkat som ledare i komplexa processer och har en väl utvecklad förmåga till samverkan på olika nivåer i berörda organisationer. Du har kunskap om parternas uppdrag. Det är meriterande om du har god kännedom om delregionens förutsättningar och utmaningar.

Du kommunicerar väl i tal och skrift och skapar dialog i samtliga sammanhang där du verkar. Du har hög integritet, är självständig och resultatorienterad. Din personlighet präglas av prestigelöshet, flexibilitet och uthållighet. Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vi kommer ställa stor vikt kring din personliga profil och dina unika styrkor.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan sker via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100%
Referensnummer 2017/203
Kontakt
  • Jan Theliander, prorektor, 0520-22 37 55, 0733-97 50 86
Facklig företrädare
  • Jarmo Uusitalo, OFR, 0520-22 35 82
  • Carl-Fredrik Miles, SACO, 0520-22 32 41
Sista ansökningsdag 2017-10-22

Terug naar vacatures